Gotowanie po angielsku w tłusty czwartek

Gotowanie 1W tłusty czwartek 12 lutego 2014 r Spichlerz Książki w Brzeźnicy był miejscem, gdzie uczennice Gimnazjum w Brzeźnicy wraz z anglistkami panią Edytą Kłeczek i panią Danutą Tracz zrealizowały jeden z warsztatów w ramach projektu pn. „Culinary travels across Brzeźnica community”. W trakcie zajęć przygotowano smaczną sałatkę - "Chicken salad".

Komunikacja podczas procesu przygotowywania i konsumpcji odbywała się w języku angielskim, co utrwalono na filmie. Relację z tego i innych warsztatów można zobaczyć w internecie. Spichlerz Książki był jednym z kilku miejsc w których odbyło się niecodzienne gotowanie po angielsku. Gimnazjaliści wybierają różne oryginalne lokalizacje dla realizowanego przez nich projektu. Następna będzie Plebania w Brzeźnicy.

 

W.J.

Projekt Culinary travels across Brzeźnica community realizowany jest w ramach Programu Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności English Teaching, którego krajowym operatorem jest Nidzicka Fundacja Rozwoju NIDA.

 

b_454_302_16777215_01_images_stories_gotowanie_7.jpg

 

 

 

 

b_460_306_16777215_01_images_stories_gotowanie_5.jpg

 

b_468_319_16777215_01_images_stories_gotowanie_6.jpg

 

b_470_312_16777215_01_images_stories_gotowanie.jpg

 

b_475_315_16777215_01_images_stories_gotowanie_2.jpg